Ženska kadetska odbojkaška reprezentacija BiH na pripremama u Goraždu

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Ženska kadetska odbojkaška reprezentacija BiH boravi u Goraždu gdje traju sedmodnevne pripreme za Balkansko prvenstvo koje će se naredne sedmice održati u Lukavcu.

Na ovom prvenstvu učešće će uzeti deset ekipa. Pored BiH, učestvuju Srbija, Turska, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Rumunija, Bugarska, Albanija, Grčka i Kosovo.

Naša reprezentacija nalazi se u grupi s Bugarskom, Albanijom i Sjevernom Makedonijom i nada se borbi za neku od medalja.

„U Goraždu smo sjajno primljeni od naših domaćina koji su malo iskusniji u tom poslu. Očekujemo da, uz dobru atmosferu u reprezentaciji, možemo napraviti iskorak na Balkanskom prvenstvu. Riječ je o djevojkama godište 2002. i mlađe i većina nastupa u domaćim klubovima što otprilike i olakšava nama posao jer većinu njih prvi trener poznaje iz prethodnih pripremnih ciklusa i mnogo je lakše pripremati ih kada se i one međusobno poznaju. Neke su nove ali sve se uklapa polako“ – kaže pomoćni trener kadetske selekcije BiH Armin Dervišević.

Favoriti za osvajanje Balkanskog prvenstva su Srbija i Turska, reprezentacije koje su u vrhu u svjetkih okvira. Bosna i Hercegovina traži svoje mjesto odmah iza tih reprezentacija.

„Turska, Srbija možda i Crna Gora, koja je prošle godine bila kadetski prvak, su favoriti. Mi ćemo dati sve od sebe jer naš je zadatak da se pokažemo maksimalno i odigramo najbolje što možemo, a nadamo se da će rezultati sami da dođu.  Prva utakmica nam je za sada s Bugarskom 20. augusta u 20 sati. Sve teče po planu. Djevojke se pripremaju, radimo vrijedno i trudimo se da sve bude na najvećem mogućem nivou. Uigravamo se, naravno to je veoma teško za sedam dana, ali mi se trudimo i nadamo se da ćemo u tome uspjeti. Atmosfera je dobra. Nove djevojke su naravno prihvaćene, radimo s njima i sve je super“ – kaže kadetska reprezentativka BiH Katarina Marić.

Balkansko prvenstvo za kadetkinje u odbojci igra se u Lukavcu od 20. do 24 augusta.

 

IZVOR: RTV SLON/FENA