Ženska kadetska reprezentacija BiH bolja od Crne Gore

Ženska kadetska reprezentacija BiH bolja od Crne Gore

Objavio: -

Kadetske reprezentativke Bosne i Hercegovine pobijedile su u prijateljskom meču u Trening centru NS/FS BiH u Zenici vršnjakinje iz Crne Gore sa 2:1.

U prvom poluvremenu nije bilo mnogo prilika. Prvi pokušaj imale su izabranice Ilije Lucića u 24’ kada je šut Elme Husić sa dvadesetak metara Milica Knežević izbacila u korner. Slično je pokušala na drugoj strani Jelena Karličić u 28’, ali je golmanica bh tima Imam Šljivo uhvatila loptu.

Reprezentacija BiH do prednosti dolazi u 54’. Nakon kornera u gužvi u šesnaestercu Crnogorki najbolje se snalazi Dušica Lukić koja loptu sa desetak metara šalje u gol za 1:0. Irma Jusanović je dobro pokušala sa distance u 66’, a lopta je otišla pored gola. Fadila Mujkić nakon asistencije Selme Hasić u 72’ udvostručuje prednost naše reprezentacije.

U prvoj minuti sudijske nadoknade Ana Knežević prolazi po desnoj strani i preciznim šutem smanjuje prednost bh tima.

„Čestitam igračicama na pobjedi. Ispoštovale su sve što smo se dogovorili. Bila je ovo dobra i zanimljiva utakmica. Protivnik je bio po mjeri, a i tražili smo ekipu koja nam može pružiti jak otpor jer se spremamo za elitni krug kvalifikacija. Slijedi još jedna utakmica u kojoj ćemo biti jači za Andreu Gavrić i Enu Taslidžu. Bićemo spremni za kvalifikacioni turnir u Bijeljini.“kazao je Ilija Lucić selektor bh. kadetske reprezentacije BiH.

Iste selekcije će u srijedu, 14. marta u 10:00 sati u zeničkom Trening kampu odigrati još jedan meč.