8.6 C
Tuzla
05.10.2022.

Ženska odbojkaška reprezentacija kreće sa kvalifikacija za EuroVolley 2023

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine utakmicom protiv reprezentacije Grčke počinje ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2023. godine.

Izabranice selektora Stevana Ljubičića će u ovom ciklusu odmjeriti snage sa reprezentacijama Grčke, Švicarske i Norveške. Atmosfera u reprezentaciji je odlična i upravo to je faktor koji krasi ovu reprezentaciju i daje joj snagu da prebrodi sve prepreke koje joj se nađu na putu, saopćeno je iz Odbojkaškog saveza BiH.

– Odlučne da ponove prošlogodišnji uspjeh, plasman na Evropsko prvenstvo, spremne su da pobijede svakog protivnika. Glavni motiv jeste pokazati svima da je sport nešto što nas sve povezuje i poslati poruku svima da sport nije i ne smije biti sporedna stvar u državi – navodi se u saopćenju.

U ovom ciklusu odbojkašice BiH će igrati četiri utakmice pred domaćom publikom. Domaćin bh. reprezentaciji ovoga puta bit će Sarajevo i dvorana “Goran Čengić”. Iz odbojkaškog saveza BiH pozivaju navijače da podrže odbojkašice i budu “sedmi igrač u terenu”, a na sve utakmice je besplatan.

Prva utakmica u dvorani “Goran Čengić” na rasporedu je u srijedu, 24. augusta u 20 sati, kada će odbojkašice BiH dočekati reprezentaciju Grčke. Tri dana kasnije u istoj dvorani na teren s bh. odbojkašicama izlaze reprezentqativke Švicarske. Nakon toga slijede dvije gostujuće utakmice ovim reprezentacijama, a na kraju ovog ciklusa igraju se dvije domaće utakmice protiv reprezentacije Norveške.

 

POSLJEDNJE DODANO