Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija BiH danas igra protiv Latvije

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija BiH danas u Jelgavi protiv domaće Latvije nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Selekciji je u ovom meču neophodna pobjeda kao i u posljednjem susretu u srijedu u Lukavcu protiv Rumunije.

Ženska seniorska odbojkaška reprezenatcija Bosne i Hercegovine u januaru 2019. godine nastavlja učešće u utakmicama kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2019. godine za seniorke.

U kvalifiakcijskoj rundi koja će se odigrati po sistemu domaćih i gostujućih utakmica (dvostruki bod sistem) učestvovaće ukupno 24 reprezentacije razvrstane u 6 grupa, po 4 reprezentacije u svakoj. Seniorke BiH našle su se u grupi F sa reprezentacijama Rumunije, Španije i Latvije.

Seniorke BiH u grupi F, do sada su odigrale četiri utakmice. Pobjedile su reprezentacije Rumunije i Latvije, dok su u oba puta izgubile od reprezentacije Španije. Na tabeli seniorke BiH se nalaze na trećem mjestu sa osvojenih 5 bodova. Reprezentacija Španije zauzima prvo mjesto sa osvojenih 10 bodova, druga je reprezentacija Rumunije sa osvjenih 9 bodova i posljednja je reprezentacija Latvije bez bodova.

Plasman u finalnu rundu Evropskog prvenstva 2019. godine obezbijediće prvoplasirane i drugoplasirane reprezentacije iz 6 grupa.