Živinice: Potpisani ugovori za 65 infrastrukturnih projekata

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković je sa izvođačima radova potpisao ugovore za realizaciju 65 infrastrukturnih projekata. Radi se o asfaltiranju puteva, poligona i platoa u 20 mjesnih zajednica sa područja Grada Živinice.

Ugovori u vrijednosti od 850.000,00 KM bit će finansirani iz Budžeta Grada Živinice za 2019. godinu. S tim u vezi ako se uzmu u obzir urađeni radovi na izgradnji putne infrastrukture u gradskoj zoni u vrijednosti od 400.000,00 KM, te se dodaju koncesiona sredstva utrošena za istu namjenu možemo kazati da se u 2019. godini za izgradnju putne infrastrukture u Gradu Živinice ukupno izdvojilo oko dva miliona maraka.

Ovom prilikom gradonačelnik Kamenjaković je posebno istakao da se od izvođača radova zahtjeva kvalitet i ispoštovani rokovi, a nadzor tokom izvođenja radova će biti pojačan kako bi radovi bili urađeni kvalitetno i prema očekivanim standardima.

“Mi se trudimo da, kao i prethodni put, sve stavke postavljenje u Budžetu uradimo u potpunosti. Cilj nam je pokrenuti i završiti sve infrastrukturne projekte čija je realizacija predviđena kroz Budžet Grada Živinice u 2019. godini. Sa izvođačima radova smo potpisali ugovore za realizaciju infrastrukturnih projekata na ruralnom dijelu Grada Živinica u vrijednosti oko devetsto hiljada maraka. Također smo u prošlom mjesecu s ciljem rješavanja gradske putne infrastrukture uložili negdje oko četiristo hiljada maraka. Dakle, ukupno smo uložili oko milion i tristo hiljada maraka, a ako toj cifri dodamo i koncesije u vrijednosti petsto hiljada maraka za 2019. godinu u infrastrukturne projekte uložili smo oko dva miliona maraka. U okvir navedenih sredstava ulazi samo izgradnja i uređenje puteva. S obzirom da se naš Budžet vremenom povećava to nam otvara mogućnost ulaganja u naš grad. Ukoliko nastavimo ovim tempom mi ćemo u budućnosti za realizaciju projekata moći planirati znatno veća sredstva. Prema odrađenim analizama mi, za dvije do tri godine, ćemo imati završene sve infrastrukturne projekte planirane za ruralni, ali i gradski dio našeg grada. Navedenim potpisivanjem ugovora pokrenuli smo jedan zadnji paket projekata izgradnje puteva za 2019. godinu. Nadam se da će u roku od mjesec dana izgradnja planiranih dionica puta biti završena”, rekao je gradonačelnik Samir Kamenjaković, saopćeno je iz ureda gradonačelnika.