Živinice uvele besplatno savjetovanje građana

 

U Živinicama je nedavno započela realizacija projekta besplatnog finansijskog i pravnog savjetovanja za sve građane koji za tim imaju potrebe.

Grad je obezbijedio finansijsko pravno savjetovanje građana potpuno besplatno, a radit će se ponedjeljkom i četvrtkom od 12 do 14 sati u Gradskoj upravi.

U utorak, 17.12.2019. godine, u zgradi Gradske uprave održat će se prezentacija ovog projekta kojoj mogu prisustvovati svi zainteresovani građani.

“Već duži vremenski period imamo situaciju da naši građani dolaze već od ranih jutarnjih sati sa određenim potrebama koje su karakteristične kada su u pitanju pravo i finansije. Iz tog razloga smo ušli u jedan projekat gdje želimo našim građanima besplatno dati pravno finansijske savjete, različitih projekata koji su u tom dijelu okarakterisani u potrebi naših građana. Ovaj projekat je izvanredan i jako bitan, imamo jako puno ljudi koji trebaju pravno finansijski savjet, a nisu u mogućnosti da mogu platiti pravne savjete koji su često izuzetno skupi. Iz tog razloga pozivam građane da koriste ovo, prije svega kao alat da napravimo bolje i kvalitetnije društvo u kojem živimo”, kazao je gradonačelnik Samir Kamenjaković.