ŽKK Jedinstvo Piemonte Tuzla dočekuje ekipu Mladi Krajišnik

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Nakon sedam dana priprema košarkašice Jedinstva Piemonte Tuzla sa nestrpljenjem iščekuju narednu utakmicu. A protivnik je pravi sportski rival: ekipa Mladi Krajišnik koja trenutno bježi samo jedan bod ekipi Jedinstva. Tako je trenutno Jedinstvo na sedmom mjestu na tabeli sa 12 bodova, a ovo je, ističu iz stručnog štaba, odlična prilika za popravljanje bodovnog salda.

”Smatram samo da smo mi u prednosti zbog domaćeg terena. Djevojke su zdrave i spremne za utakmicu i nadam se pozitivnom rezultatu,” rekao je Mirza Oštraković, trener ŽKK Jedinstvo Piemonte Tuzla  te zaključio: ”Ekipe su podjednake što se tiče toga i mislim da ćemo sutra odraditi dobar posao na svom parketu i ovom prilikom bih pozvao publiku da dođu i podrže ove mlade djevojke da na svom parketu dobijemo i odradimo u svoju korist.”

Jedna od spremnih djevojaka i predvodnica ekipe Jedinstvo Naida Ruščuplić kaže da je ovo jedna od najbitnijih utakmica za njenu ekipu.

”Mi smo bili slobodni jedno kolo imali smo cijelu sedmicu i naporno smo radili, pripremali se za ovu utakmicu. Atmosfera je u ekipi odlična i fantastična. Sve su djevojke zdrave i spremne. Očekujemo naravno pobjedu pošto igramo na domaćem terenu, dat ćemo sve od sebe i pozivam publikiu da nas podrži i bude naš šesti igrač,” kazala je Naida Ruščuplić, košarkašica ŽKK Jedinstvo Piemonte Tuzla.

Utakmica ženskog košarkaškog kluba Jedinstvo Piemonte Tuzla ŽKK Mladi Krajišnik igra se u subotu od 17:00 sati u dvorani Mejdan. Prvo mjestu u prvenstvu BiH za košarkašice zauzima ekipa RMU Banovići, a slijede ekipe Orlovi i Play off.