Zlatna medalja za Swity d.o.o. na ovogodišnjem Gradačačkom Sajmu šljive

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Vegy krastavac delikates dobitnik je Zlatne medalje za kvalitet proizvoda na ovogodišnjem 46. po redu Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije – sajam šljive Gradačac. Ocjena kvaliteta proizvoda je vršena na Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu u Sarajevu. Bosanskohercegovačka kompanija za preradu voća i povrća Swity d.o.o. ne krije oduševljenje zbog osvojene nagrade i reakcija potrošača.

„Sajam je ispunio naša očekivanja jer smo ostvarili direktne kontakte sa potrošačima i konzumentima našeg  proizvodnog asortimana. Od konzumenata našeg asortimana dobili smo veoma visoke ocjene za kvalitet naših proizvoda, na što smo posebno ponosni. Naš krastavac koji je osvojio medalju je u cjelosti domaći proizvod, nastao od domaćih proizvođača kornišona, proizveden po tradicionalnoj recepturi Vegafruita “ – izjavio je Miralem Gasal, direktor kompanije Swity.

Štand je bio veoma posjećen od strane mnogih delegacija i brojnih posjetilaca sajma, koji su imali priliku da konzumiraju novi proizvodni asortiman: OZ gazirane sokove kao i rebrendiran Swity asortiman. Pored toga na štandu je bio cjelokupni proizvodni asortiman kompanije Swity u koji spadaju kiseline pod brendom Vegy i džemovi i marmelade koje se proizvode pod brendom Fruby.

Swity „kutak“ posjetili su predstavnici tehnološkog fakulteta u Tuzli (odsjek prehrabene tehnologije), predstavnici sveučilišta u Osjeku sa poljoprivredno prehrambenog fakulteta, delegacija ministarstva za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo TK te predstavnici medija, kao i mnogobrojne privredne delegacije.

Ranijih godina Swity je također učestvovao na sajmovima i osvajao nagrade što je dokaz kontinuiteta održavanja kvalitete Swity proizvoda. Iz kompanije posebno izdvajaju zlatnu medalju 2018. godine za proizvode džem šipak  i paprika file žuta, te 2017. za proizvod paprika sa kupusom.