Zlatna plaketa dodijeljena ministru Bukvareviću

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević prisustvovao je obilježavanju 25. godišnjice rada i postojanja Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Grada Tuzla.

U okviru programa obilježavanja položeno je cvijeće na spomen-obilježju šehidima i poginulim borcima 1992.-1995. na Slanoj Banji, te je održana svečana akademija na kojoj je predsjednica Upravnog odbora Sabira Mićanović prezentirala rad ove Organizacije.

– Što se tiče materijalno-statusnog zbrinjavanja, a tu mislim na stambeno, porodične invalidnine, zdravstveno osiguranje, banjsko liječenje, školovanje djece i zapošljavanje, građenje baze podataka, moram istaći da se dosta toga postiglo – kazala je Mićanović.

Bukvareviću je uručena Zlatna plaketa u znak zahvalnosti za sve što Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rada čini za tu populaciju, saopćeno je iz te institucije.

– Naša trajna zadaća je briga o ovim porodicama jer su njihovi očevi, majke, braća, sestre dali najviše što su mogli za odbranu države BiH, svoje živote. Oni su branili sve građane i hiljadugodišnju tradiciju suživota na ovim prostorima. Tuzla kao jedan od najvažnijih centara u našoj državi je dala ogroman doprinos u odbrani BiH. Imali smo korpus koji je držao najveću slobodnu teritoriju. Briga o ovim porodicama nikada nije dovoljna. Danas stavljamo u prioritet zapošljavanje djece šehida i poginulih boraca. Sva djeca šehida i poginulih boraca trebaju dobiti priliku za zaposlenje, to je najmanje što mi možemo uraditi – istakao je Bukvarević.