Zlatne medalje za članove STK “Kreka” Tuzla

 

Proteklog vikenda članovi STK “Kreka” Tuzla ostvarili su izvanredne rezultate i obogatili klupske prostoriji novim zlatnim medaljama i peharima.

U subotu, 30.11. 2019 godine održan je Drugi otvoreni turnir za Najmlađe kadete i kadetkinje, a domaćin turnira bio je Stonoteniski klub “Preućica” iz Foče. Članovi STK “Kreka” su postigli izvanredne rezultate kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji. U kategoriji najmlađih kadeta zasluženo prvo mjesto pripalo je Muartović Adiju iz STK “Kreka” Tuzla, dok je njegova klupska kolegica Đulović Nađa, također član STK “Kreka” Tuzla osvojila 1. mjesto i zlatnu medalju u kategoriji najmlađih kadetkinja. Postignuti rezultati su nam samo još jedan od velikog broja pokazatelja da su članovi STK “Kreka” Tuzla izuzetno talentovani sportisti i stonoteniseri te da ih očekuje svijetla budućnost u stonom tenisu.


U nedjelju, 1.12.2019 godine, STK “Kreka” Tuzla bio je domaćin za I TOP 8 za seniore i seniorke, grupa A i B. Izvanredne rezultate u kategoriji seniorki, grupa B, pokazala je Fazlić Amina koja je sjajnom igrom osvojila 1. mjesto u Grupi B i na taj način pokazala da se ponovo vraća u takmičarsku formu.