12.8 C
Tuzla
28.05.2022.

Zlatni paket za zlatno dijete, podijeljeni paketi za 200 porodica oboljele djece

Septembar smo uspjeli pozlatiti i ukazati društvu na veličinu borbe koju vode djeca oboljela od raka u Bosni i Hercegovini te na sve probleme s kojima se nose i nakon izlaska iz bolnice. Također, pričali smo mnogo o svim nedaćama koje su zadesile djecu oboljelu od raka i njihove porodice u pandemiji COVID-19 i koliko im je važna kontinuirana podrška, jer su ovo vrlo teška vremena za njih gdje, pored teške borbe s rakom, već imunokompromitovani moraju da se bore i sa korona virusom.

Upravo iz kampanje Zlatni septembar, a ponukani potrebama djece i porodica, pripremili smo tzv.zlatne pakete za oko 200 porodica oboljele djece i poslali ih širom Bosne i Hercegovine, a sve zahvaljujući podršci donatora i dobrih ljudi tokom mjeseca septembra.

Zlatni paketi sadržavaju neophodne zaštitne maske, dezinfekciona sredstva, higijenske potrepštine, poklon bon i set školskog pribora. Vrijednost jednog paketa je oko 100KM.

Željeli smo kroz ovaj vid podrške obezbijediti sve ono što je potrebno jednom djetetu u ova  nesigurna vremena, ali i da pokažemo da nisu sami ni u jednoj borbi. Ni u onoj protiv raka, ali ni onoj protiv korona virusa

Najiskrenije su nas obradovale fotografije naših malih i velikih boraca koje smo dobili, ali i mnogobrojne poruke zahvale pa ćemo izdvojiti samo jednu od njih.

“Sutra nam je rodjendan! Ovo je najljepši poklon na svijetu! Opet ste me rasplakali” – majka Čaušević iz Zavidovića.

Od srca hvala svim donatorima i divnim ljudima koji su donacijom za zlatne maske ili bilo kojom drugom donacijom kroz mjesec septembar izmamili najiskrenije osmijehe najvećih heroja našeg društva, ali i suze radosnice naših najhrabrijih roditelja.

POSLJEDNJE DODANO