Zlatni vikend za STK “Kreka” Tuzla

     

Proteklog vikenda članovi STK “Kreka” Tuzla vodili su bitku na četiri različita fronta, te su iz svake bitke izašli kao apsulutni pobjednici. Danas je STK “Kreka” Tuzla bogatiji za nove pobjede i nove trofeje iz Dubrovnika, Sarajeva, kantonalnog takmičenja za osnovne škole, te nove bodove osvojene u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

U subotu, 14.12.2019. godine u organizaciji STK “Libertas Marinkolor” iz Dubrovnika, organizovan je Međunarodni Otvoreni Božićni turnir u stonom tenisu. U kategoriji najmlađih kadetkinja, pored velikog broja igrača iz regiona i šire, nastupila je Nađa Đulović, član STK “Kreka” Tuzla. Sjajnom igrom, borbom i zalaganjem, Nađa je osvojila najsjajnije odličje i trofej za 1. mjesto u svojoj kategoriji.

Pored Dubrovnika, bitka se vodila i u Sarajevu, a STK “Kreka” Tuzla predstavljao je mladi Hanić Azur. Dana 14.12.2019. g. održan je turnir “Stens Open 2019” za mlađe kadete i kadetkinje. Izuzetnom borbom i sportskim duhom, mladi Azur je u pojedinačnom dijelu turnira bez izgubljenog meča završio na prvom mjestu ispred Kanlić Arona iz Sarajeva. Pored zlata u pojedinačnom dijelu, Hanić je bogatiji za zlato i u ekipnom dijelu, gdje je u ekipi sa Kanlićem takođe bio dominantan osvojivši 1. mjesto ekipno. Potrebno je napomenuti da je ovo već drugo zlato po redu za Azura kada je u pitanju ovaj turnir

Oko 60 učenika je u subotu, 14.12.2019. godine učestvovalo na takmičenju u stonom tenisu, u organizaciji Richmond Park Međunarodne osnovne škole u Tuzli i Sportskog saveza grada Tuzla. Najbolje rezultate pokazali su članovi STK “Kreka” Tuzla. U muškoj kategoriji prvo mjesto pripalo je Fazlić Kerimu koji je u finalu bio bolji od klupskog kolege Faković Tarika. Treće mjesto muške kategorije pripalo je Hadžić Emiru. U kategoriji učenica, prvo mjesto osvojila je Smajilbašić Ajla koja je u finalu bila bolja od klupske kolegice Zlatanović Šejle, a treće mjesto osvojila je Zlatanović Medina. Svakako da napomenemo da su svi osvajači medalja zapravo članovi STK “Kreka” Tuzla

U subotu je od 19:00 na rasporedu bio meč 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između STK “Kreka” Tuzla i STK “Lukavac” iz Lukavca. U pitanju je bio izuzetno bitan meč, gdje je naša ekipa u sastavu: Gutić Edin, Gutić Emir, Isabegović Amar i Fazlić Kerim, pokazala da se može nositi sa pritiskom i imperativom pobjede, te upisala nove bodove u Premijer ligi Bosne i Hercegovine pobjednom nad prijateljskim klubom iz Lukavca.

Do kraja ove godine, naše članove očekuje još nastup na izuzetno jakom turniru u Novom Sadu, gdje takođe očekujemo sjajne rezultate.