Zmajevi putuju u Japan u najjačem sastavu

Zmajevi putuju u Japan u najjačem sastavu

Objavio: -

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupit će na Kirin kupu u Japanu u junu ove godine.

“Svi detalji su dogovoreni i mogu vam potvrditi da će naša reprezentacija igrati na Kirin kupu u Japanu. Ostaje još formalnost da potpišemo ugovor. Pored bh. nacionalnog tima na ovom prestižnom turniru nastupit će i reprezentacije Bugarske, Danske, te domaćina Japana, čiji je selektor naš Vahid Halilhodžić”, kazao je Jasmin Baković, generalni sekretar Nogometnog saveza BiH.

Utakmice na Kirin kupu igrat će se 3. i 7. juna, a u Japan selekcija BiH će putovati u najjačem sastavu.

Prije odlaska na Daleki istok, gdje će imati posljednje provjere pred start kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo “Rusija 2018”, reprezentativci BiH imaju ugovorene test susrete sa Luksemburgom 25. marta, dok će se četiri dana kasnije u Cirihu sastati sa Švicarskom, a 29. maja u St. Gallenu snage će odmjeriti sa aktuelnim i trostrukim prvacima Evrope, Špancima.

Postoji mogućnost i da 25. ili 26. maja BiH igra još jednu prijateljsku utakmicu sa jednom od renomiranih svjetskih reprezentacija.

U prvom kolu kvalifikacija BiH će biti domaćin Estoniji 6. septembra. U kvalifikacionoj grupi H još će igrati protiv Belgije, Grčke i Kipra.