20.5 C
Tuzla
30.04.2024.

Ilić: Vjerujem da ujedinjena opozicija može donijeti potrebne promjene i nove perspektive!

Večeras od 21:00 sat u programu TV Slon možete gledati novo izdanje političkog magazina “Tačka” u kojem, između ostalog, govorimo o predstojećim izborima, o mogućim riješenjima koja se odnose na finansiranje istih, o zajedničkom nastupu tzv. ujedinjene opozicije kada je riječ o kandidatu za člana Predsjedništva BiH. Govorimo i o aktulenostima iz TK, novim izmjenama zakona o obrazovanju (osnovnom i srednjem), o novim smjenama direktora, o vlasništvu nad UKC-om Tuzla. Sagovornik emisije je gospodin Slađan Ilić, predsjednik Gradske oragnizacije SDP-a BiH -Tuzla.

Iz opisa emisije izdvajamo: 

Iako je donesena odluka o raspisivanju Općih izbora, iako sredstva za održavanje istih još nisu osigurana niti su Centralnoj izbornoj komisiji doznačena, rokovi koji se odnosne na prijavu političkih subjekta su završeni. Među onima koji se spremaju za izbore je i Socijaldemokratska partija BiH, i to sve njene organizacione jednice. Vrlo je aktivno i u Gradskom odbru Tuzla. O izborima i pripremama za iste, o zajedničkom kandidatu ili kandidatima, o inicijativama iz skupštinskih klupa ali i Gradskom vijeću Tuzla govorimo u političkom magazinu „Tačka“. 

Podsjećamo, ukoliko ste propustili naše ranije sadržaje, snimak emisije koja je u okviru tv programa emitovana prošle sedmice, možete pogledati u produžetku teksta. 

 

Vezane vijesti

TUZLA