USLOVI KORIŠTENJA

USLOVI I PRAVILA KORIŠTENJA

Naziv medija: RTVSLON

Izdavač: DOO VIDIK

Web stranica: www.rtvslon.ba

Datum donošenja: 24.01.2024.

Datum stupanja na snagu: 24.01.2024.

Ovaj dokument uređuje uslove korištenja web stranice [rtvslon.ba] (u nastavku „Uslovi“) koje prihvatate i sa kojima se saglašavate u potpunosti korištenjem naše web stranice ili registracijom na našoj web stranici. Sve izmjene i dopune Uslova biće blagovremeno unesene i objavljene na isti način kao i Uslovi.

Prihvatanjem Uslova prihvatate onu verziju koja važi u trenutku kada koristite našu stranicu, odnosno u trenutku kada ste konkludentnom radnjom izrazili svoje prihvatanje i dali saglasnost. Sve kasnije izmjene i dopune prihvatate na isti način kao i ove Uslove, pa vas pozivamo da se redovno informišete o važećim Uslovima na našoj web stranici.

Eventualno neslaganje sa Uslovima možete da izrazite jedino tako što nećete koristiti našu stranicu. Korištenjem bilo koje usluge naše web stranice smatra se da ste u cijelosti upoznati sa Uslovima i da ste ih prihvatili i saglasili se sa njima. Naše usluge dostupne svim korisnicama/icima koji ne krše Uslove.

VLASNIŠTVO I AUTORSKA PRAVA

Izdavač naše web stranice je [DOO VIDIK] sa sljedećim kontakt podacima i adresom: [email protected], +38735205205,  Dr. Mustafe Mujbegovića 83, Tuzla, BiH]

Novinarski i urednički tim uređuje web portal rtvslon.ba samostalno i u skladu sa našom uredničkom politikom. Svi podaci koje objavljujemo na našem web portalu su vlasništvo RTV SLON – DOO VIDIK i ne mogu se koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pisanog odobrenja uredništva.

Svi tekstovi, članci, audio i video materijali, prilozi, istraživanja, razgovori, intervjui, ilustracije, infografici, animacije i drugi autentični sadržaji koji se objave na našoj web stranici su autorska djela naših novinara/ki ili kolumnista/ica ili drugih lica sa kojima sarađujemo, te je strogo zabranjeno njihovo kopiranje i prenošenje bez označavanja izvora originalno objavljenog sadržaja i autora/ice na a početku prenesenog teksta ili uz preneseni sadržaj.

Naše fotografije ili video zapisi mogu sadržavati vodeni žig koji je strogo zabranjeno uklanjati ili isjecati.

Sadržaji koje prenosimo iz drugih izvora su jasno označeni kao preneseni sa ukazivanjem na autora/icu i izvor. Naša redakcija je prije prenošenja sadržaja učinila sve razumne napore da provjeri autentičnost i istinitost prenesenog, te se sve prenosi u dobroj vjeri. Mi ne odgovaramo za preneseni sadržaj drugih medija / izvora, niti polažemo prava na preneseni sadržaj, zbog čega se prilikom prenošenja jasno ukazuje na izvor sadržaja.

DOO VIDIK – RTV SLON je vlasnik prava intelektualne svojine na sva vizuelna rješenja i slogane i strogo je zabranjeno njihovo korištenje bez odobrenja i takvo postupanje je podložno tužbi.

 

ODGOVORNOST I PRAVA KORISNIKA/CA

Naša web stranica ne odgovara za komentare korisnica/ca. Zadržavamo pravo da uklonimo komentare ukoliko smatramo da krše Uslove korištenja ili ukoliko smatramo da postoji rizik da se istim počini kleveta ili uvreda, a sve u cilju zaštite trećih lica.

Naša web stranica zadržava potpuno pravo da određene komentare ne objavi, kao i da ne objavi tekstove, fotografije, tonske ili video zapise koje nam korisnici/e mogu poslati.

Dostavljanjem autorskog sadržaja poput teksta, fotografije, tonskog ili video zapisa – korisnici/e garantuju da su oni njihovi autori/ke i ujedno ustupaju sva prenosiva autorska prava na našu web stranicu. Dostavljanjem ovih sadržaja korisnici/e daju nedvosmisleno i neopozivo ovlaštenje da se navedeni sadržaj objavi na našoj web stranici.

Zabranjena je svaka nezakonita upotreba naše web stranice. Mi zadržavamo pravo da o svim nezakonitim aktivnostima obavijestimo nadležne organe i da sarađujemo s njima u cilju otkrivanja počinioca. Ovo se naročito odnosi, ali ne ograničava se, na govor mržnje, pozivanje na nasilje, stavljanje naših tekstova u vulgaran, nasilni, šovinistički ili mizogini kontekst ili za izazivanje vjerske, nacionalne, etničke mržnje i netrpeljivosti.

Svi korisnici/e su dužni da se prilikom posjete našoj web stranici pridržavaju važećih propisa i uzdrže se od bilo kakvog djelovanja kojim mogu da pričine materijalnu ili nematerijalnu štetu trećim licima. U slučaju nastupanja takve štete, odgovornost za štetu snosi lice koje je svojim radnjama istu prouzrokovalo i naš medij ne odgovara za takvo ponašanje i eventualno nastale posljedice.

 

PRAVO NA ISPRAVKU I DEMANTI

Ukoliko korisnici/e žele da (demantuju) odgovore na pojedine navode na našoj web stranici, imaju pravo da to učine, uz obavezu dokazivanja identiteta.

RTV SLON zadržava pravo da ovaj odgovor ne objavi ukoliko se tekst na koji se odgovara ne odnosi na autora/icu odgovora, sa njim/njom povezana pravna ili fizička lica ili su navodi u tekstu opštepoznate činjenice čija se istinitost ne može opovrgavati.

 

VEZE KA DRUGIM WEB STRANICAMA

Naša web stranica može da sadrži veze (linkove) ka drugim stranicama. Prilikom usmjeravanja na druge stranice korisnici/ice prihvataju pravila i uslove korištenja tih stranica i mi ne odgovaramo za sadržaj i način rada tih stranica. Svi linkovi su dati u svrhu detaljnijeg informisanja ili ukazivanja na izvor, ali nisu preduslov da se koristi naša web stranica i niko od korisnika nije obavezan da klikne na link ili posjeti drugu stranicu.

Pored linkova ka drugim stranicama u cilju informisanja, naša web stranica može koristiti linkove koji upućuju na stranice oglašivača, koji linkovi mogu biti sastavni dio reklame ili oglasa. Mi ne snosimo odgovornost za tačnost i sadržaj reklama, kao ni za kvalitet reklamiranih proizvoda i usluga, niti sadržaj njihove internet stranice na koju vodi link. Podaci korisnika/ica se mogu koristiti u svrhu marketinga shodno našoj Politici privatnosti i Politici korištenja kolačića.