10 C
Tuzla
30.05.2024.

Predstava “Snjeguljica i čudno ogledalo” danas u Narodnom pozorištu

Predstava “Snjeguljica i čudno ogledalo” igra na sceni Narodnog pozorišta Tuzla danas u 12 sati. Ovu predstavu režirao je Midhat Kušljugić, a prošlog ova predstava doživjela je svoju premijeru u povodu 25. godina profesionalnog i umjetničkog rada Midhata Kušljugić.

vikenda “To je Snjeguljica koja ima svoj ustaljeni tok, odnosno držimo se tog toka, međutim gledamo je i iz ugla i percepcije nogo lika a to je Ogledalo koje pretpostavlja da je zapostavljeno u prethodnoj priči i onda se počinje nametati kao glavni lik”, kazao je Midhat Kušljugić, režiser.

Kako bi se razbila monotonija i sivilo koje nas prati u protekle dvije godine, predstava namijenjena prvenstveno djeci, ali i odraslima sa kombinacijom tradicionalnog teatra, animacije ali i dobre muzike, ima za cilj probuditi osmijeh i radost, te unijeti dozu razdraganosti.

Mislim da je predstava sama za sebe jedno iznenađenje ne samo za djecu, nego i za roditelje i za djedove, bake i mislim da svi zajedno mogu uživati u tom danu kada dođu ovdje. Mi smo radili predstavu relativno dugo za jedan pozorišni projekat, radili smo otprilike tri mjeseca”, ističe Azur Jahić, producent.

Mladi glumci koji se duže vremena pripremaju za izvođenje predstave ulažu mnogo truda i napora kako bi se tokom cijele predstave držala pažnja publike, ali i kako bi dokazali da kada se mladima pruži prilika, da je oni i iskoriste.

Ogledalo se apsolutno nameće u svakom trenutku kao glavni lik ove predstave zato što je po prirodi narcis osoba i gura se u prvi plan i u pjesmi govori “Sve se vrti oko mene” i on misli da govori mudre misli i apsolutno je on u prvom planu”, govori Luka Spasojević, glumac.

Snjeguljica i čudno ogledalo” je moja prva dječija predstava u Narodnom pozorištu Tuzla i bilo je zaista jedno divno iskustvo”, kaže Irma Zukić, glumica.

S obzirom na to da su djeca naše najveće blago, te da u nama uvijek bude najljepše emocije predstavom “Snjeguljica i čudno ogledalo” želi im se iskazati zahvalnost na tome, ali i na njihovom licu nacrtati osmijeh.

Vezane vijesti

TUZLA