15 C
Tuzla
21.05.2024.

Policijski službenici MUP-a TK kontrolišu poštivanje higijensko – epidemioloških mjera

Ponovo se na nivou TK poduzimaju pojačane aktivnosti u cilju zastite zdravlja građana i sprečavanja širenja korona virusa koje sprovode službenici MUP-a TK. Aktivnosti se provode u svim gradovima i općinama.

Građani se pozivaju na pozivanje mjera u cilju prevencije i zaustavljanja šireja zaraze.

Stanovništvu na području Federacije BiH preporučuje se da zbog trenutne COVID-19 epidemiološke situacije maksimalno izbjegavaju privatna i javna okupljanja i ograniče svoja kretanja, a u slučaju pojave nekih od simptoma kao što su povišena temperatura, kašalj, gubitak mirisa ili okusa, preporučuje se osobama sa simptomima, kao i članovima njihovog kućanstva da ostanu kući, te se telefonski jave nadležnom liječniku kako bi dobili daljnje upute.

Neophodno je pridržavati se mjera lične/osobne zaštite, držanje razmaka od dva metra i izbjegavanje rukovanja i grljenja, nošenje zaštitnih maski preko usta i nosa uz poštivanje distance od minimalno dva metra, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične/osobne higijene i higijene prostora, kao i da se poslodavci i uposleni pridržavaju preventivnih mjera na radnim mjestima.

 

 

Vezane vijesti

TUZLA