20.5 C
Tuzla
30.04.2024.

Istražujemo: Kako funkcioniše zdravstveni sistem u TK?

Zdravstveni sistem u BiH nalazi se pred stalnim izazovima. U najmnogoljudnijem – Tuzlanskom kantonu na pojedine specijalističke preglede u Kliničkom centru čeka se po nekoliko mjeseci, često nedostaje opreme ili je postojeća u kvaru, zbog čega su građani prinuđeni iste usluge tražiti u privatnim zdravstvenim ustanovama, za šta valja izdvojiti pozamašnu svotu novca.

S druge strane, nezadovoljni su i ljekari zaposleni u javnom sektoru. U pojedinim službama u  gradovima i općinama TK nedostaje pedijatara, različitih specijalista, medicinara ili pomoćnog osoblja, službe hitne medicinske pomoći i prijemne ambulante također nemaju dovoljno uposlenih, nemaju vozila, kao ni osnovna sredstva za rad ( zavoji, šprice, toplomjeri, lijekovi itd.), a sve to negativno se odražava na zdravlje stanovništva.

Popunjavanjem upitnika pomozite nam da istražimo koje su najslabije karike u zdravstvenom sektoru u TK , te šta su vodeći uzroci nezadovoljstva građana i ljekara? Za popunjavanje upitnika neće vam trebati duže od dvije minute. Dajemo vam i mogućnost da svoje iskustvo podijelite javno u našoj priči uz garanciju da će, ukoliko to želite, vaš identitet biti zaštićen.

Vezane vijesti

TUZLA