15 C
Tuzla
02.06.2023.

BIHAMK: Stanje na putevima

Na dionici magistralnog puta Bosanska Gradiška-Bosanska Dubica (Vrbaška-Draksenić) zbog sanacionih radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Prijedora.
Zbog radova na izgradnji pristupnih cesta i raskršća za autoput A-1, na snazi je obustave saobraćaja od 01 do 04:30 sati na magistralnom putu M-17 Buna-Počitelj u mjestu Ševaš Njive. Za vrijeme obustave saobraćaj će se preusmjeravati na alternativni prvaca preko Domanovića.
Radovi na redovnom održavanju rasvjete izvode se u tunelu Vranduk na dionici Zenica-Nemila. Svaki radni dan u vremenu od 23 do 05 sati ujutro, saobraća se jednom trakom, naizmjenično.
Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.
U tunelu Crnaja, na putu Konjic-Jablanica, do daljnjeg neće biti noćnih obustava saobraćaja. Kroz tunel se saobraća jednom trakom, naizmjenično.
Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).
Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.
Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.
Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

POSLJEDNJE DODANO

error: Upozorenje: Zaštićen sadržaj!!