1 C
Tuzla
06.12.2022.

Bijedić: Navodi da ću tražiti da budem premijer TK su zlonamjerne i lažne

Nakon održanog sastanka delegacija SDBiH i SBiH, na kojem je dogovoreno formiranje zajedničkog bloka, u medijima su se pojavili natpisi da će predsjednik SDBiH tražiti funkciju premijera. Tim povodom, Socijaldemokrate BiH uputile su saopćenje u kojem te navode demantuju, a koje prenosimo u cjelosti:

” Delegacija Socijaldemokrata Bosne i Hercegovine (SDBiH) i Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH), koje su predvodili predsjednici stranaka Enver Bijedić i Semir Efendić, održale su sastanak na kojem je dogovoreno da ove dvije stranke formiraju zajednički blok, koji će u Skupštini Tuzlanskog kantona brojati četiri zastupnika.

Nakon ovog saznanja, u medijima je krenula nova haranga na predsjednika Bijedića.

Navode da će za učešće u formiranju vlasti u Tuzlanskom kantonu predsjednik Socijaldemokrata Bosne i Hercegovine Enver Bijedić tražiti funkciju premijera, istakao je kao lažne i zlonamjerne.

“Apsolutno nije bilo razgovora na tu temu. Ovo je još jedan napada na mene i Socijaldemokrate BiH. Sve odluke vezane za uspostavljanje vlasti u Tuzlanskom kantonu donosi pregovarački tim na organima stranke.” – istakao je Bijedić”, navodi se u saopćenju.

POSLJEDNJE DODANO