15.5 C
Tuzla
20.05.2024.

Crveni križ Federacije BiH: Podijeljeno 2.760 paketa hrane i higijene i 830 vitaminskih setova

Crveni križ Federacije BiH, u skladu sa svojom misijom i mandatom, podijelio je 2.760 paketa hrane i higijene.

Paketi su podijeljeni socijalno ugroženom stanovništvu Federacije BiH, a osigurani su iz sredstava Federalnog ministarstva rada i socijalne politike te vlastitih sredstava.

  • Crveni križ građanima u potrebi pomaže tokom cijele godine što kroz podjelu paketa hrane i higijene to kroz javne kuhinje. Činjenica je da bismo svi trebali biti svjesni ovog društvenog problema te s tim u vezi i djelovati – poručio je generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH Namik Hodžić.

Također, osigurano je 830 vitaminskih setova za  starije i socijalno ugrožene osobe starije od 65 godina.

„Set za očuvanje zdravlja građana tokom pandemije COVID-19“ sadrži Vitamin D, Vitamin C, Selen, sredstvo za dezinfekciju ruku i higijenske maske.

Sredstva za ove setove osigurana su kroz projekat sa LDS Charities (Church of Jesus Christ of Latter-day Saints) s kojim Crveni križ FBiH sarađuje dugi niz godina.

Treba istaći da je podijeljena značajna količina odjeće, koja je donacija Bavarskog i Italijanskog Crvenog križa te higijenski paketi i garderoba Crvenog polumjeseca Turske.

Inače, svi paketi hrane i higijene, kao i odjeća distribuirani su preko lokalnih organizacija Crvenog križa, prema njihovoj bazi podataka socijalno ugroženih porodica.

Crveni križ Federacije BiH će i dalje, u skladu sa svojom misijom i mandatom, nastaviti pomagati stanovništvu u potrebi.

Vezane vijesti

TUZLA