16.7 C
Tuzla
03.03.2024.

Danas nastavak sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona

Nastavak četrdeset prve sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona bit će održan danas u  Velikoj dvorani Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona Tuzla.

Poslanici će razmatrati  izvještaje o radu i poslovanju  javnih preduzeća i ustanova s područja Tuzlanskog kantona u 2020. godini.

Bit će razmatran Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Javne ustanove Zaštićeni pejzaž Konjuh Banovići, zatim o poslovanju Javnog preduzeća Međunarodni aerodrom Tuzla d.o.o.

Na dnevnom redu su i izvještaji o radu Kantonalne uprave civilne zaštite, Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, Javne ustanove Direkcije regionalnih cesta TK, Kantonalnog zavoda za pružanje pravne pomoći.

Poslanici će razmatrati i Izvještaj o radu JU Odgojni centar TK, JU Zavod za zaštitu i korištenje kulturno-historijskog i prirodnog nasljeđa TK, JU Muzej istočne Bosne Tuzla, JU Arhiv TK.

Bit će razmatran i Izvještaj o realizaciji novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2020. godini.

Na dnevnom redu je i Zaključak u vezi zahtjeva za autentično tumačenje članova 40-48. Zakona o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica, te nacrt Zakona o ugostiteljstvu Federacije Bosne i Hercegovine, radi davanja mišljenja.

Prvi dio sjednice održan je 30. aprila.

RTV Slon/ Fena

Vezane vijesti

TUZLA