10.4 C
Tuzla
06.10.2022.

Dani evropskog naslijeđa u nekoliko gradova TK

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona i ove godine obilježava Dane evropskog naslijeđa, koji se kroz razne manifestacije obilježavaju u evropskim zemljama i imaju za cilj privući pažnju javnosti na potrebu i obavezu očuvanja zajedničke evropske baštine.

Tako će u periodu od 22. septembra do 6. oktobra 2022. godine, pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona i u okviru Dana evropskog naslijeđa osam ustanova kulture sa područja Tuzlanskog kantona realizovati programe koji su dio manifestacije “Bosanski saz kao dio evropskog naslijeđa”.

U pet gradova Tuzlanskog kantona biti će realizirani brojni programi, radionice, okrugli stolovi, predstAve i koncerti, koji za cilj imaju promociju bosanskog saza i svega što se veže uz ovaj instrument, koji se duboko ukorijenio u bh. kulturu i tradiciju.

Manifestaciju će zajednički realizovati Bosanski kulturni centar TK Tuzla, Narodno pozorište Tuzla, Zavod za zaštitu i korištenje kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa TK, Muzej Istočne Bosne, Bosanski kulturni centar Živinice, Bosanski kulturni centar Gračanica, Centar za kulturu i informisanje Srebrenik i Centar za kulturu „Ahmed Muradbegović“ Gradačac.

POSLJEDNJE DODANO