18 C
Tuzla
16.04.2024.

Dimnjačari od sutra u Bukinju i okolnim naseljima

Od maja ove godine uposlenici Javnog komunalnog preduzeća ”Komunalac” Tuzla odnosno Dimnjačarske službe su počeli sa pojedinačnim radovima, a od 21.09.2020. godine do 02.10.2020. godine planiran je pregled i čišćenje individualnih dimovodnih objekata u naseljima Šićki Brod, Bukinje, Dobrnja i Mramor.

Kako bi izvršili čišćenje, potrebno je da ih građani prethodno kontaktiraju putem telefona 062-000-522 ili 061-918-934 ili e-maila [email protected]. Ova usluga nije skupa, a građani će se tako zaštititi od povređivanja, navode iz Komunalca.

”Samim tim izbjegavaju određene neprijatne situacije. Bilo je primjera gdje su se građani penjali na krovove da čiste odžake, pa su padali. Naši radnici prilikom čišćenja će dati vlasniku informaciju ima li potrebe za nekim dodatnim radovima, zamjenom određenih dijelova”, naveo je Admir Bećirović, direktor JKP ”Komunalac” Tuzla.

Svi korisnici kojima bude u ovom periodu izvršena usluga čišćenja, bit će uneseni u bazu podataka, pa će ih tako narednih godina uposlenici Komunalca kontaktirati za redovno čišćenje, podsjetiti i dati savjete.

Vezane vijesti

TUZLA