10.5 C
Tuzla
01.03.2024.

Dječji hor ‘Lege Artis’ iz Tuzle prima nove članove u ansambl

Muzički obrazovni centar „Lege Artis“ Tuzla nakon duže pauze pokrenuo je rad Dječjeg hora „Lege Artis“ Tuzla, koji je prije pandemije okupljao veći broj mališana i nastupio na nekoliko velikih i značajnih koncerata.

– Očekujemo da će jedan od najpopularnijih dječjih horova u našem gradu popuniti svoje redove mališanima koji vole muziku, druženje pjevanja a u konačnici i pripremu za dalje muzičko školovanje uz kompetentan kadar. Od velikog je značaja da djeca već u najmlađem uzrastu osjete čari muzike i pjevanja, muzički opismenjuju, te da se okrenu pravim i životnim vrijednostima koje nosi muziciranje i ples. Djeca u mlađem uzrastu brže razvijaju sluh, ritam muzičku memoriju, a hor doprinosi i stvaranju osjećaja za zajedničko muziciranje – navode iz Muzičkog obrazovnog centar „Lege Artis“.

Probe Dječjeg hora održavaju se ponedjeljkom i četvrtkom od 18 do 19 sati u prostorijama ovog centra. Probama dječijeg hora kao i prošlih godina radit će u paru sa dirigentom dugogodišnja članica Mješovitog hora „Lege Artis“ Tuzla i profesorica razredne nastave u penziji Ljiljanka Petrović, koja će se brinuti da djeca brzo nauče tekstove pjesmica i brzo se prilagode na novo okruženje, dok će muzičku stručnu potporu i dirigovanje ansamblom preuzeti magistar muzičkih umjetnosti iz oblasti dirigovanja Jasmin Hasić, dirigent i Mješovitog hora „Lege Artis“ Tuzla.

RTV Slon/ Fena

Vezane vijesti

TUZLA