7 C
Tuzla
13.04.2024.

Dnevni bilten o broju oboljelih u TK

U protekla 24 sata u Tuzlanskom kantonu testirano je 220 uzoraka, a COVID – 19 potvrđen je kod 20 osoba. Trenutno je 496 osoba aktivno zaraženih korona virusom u našem kantonu. Hospitalizirano je 45 osoba, a jedna osoba je na mehaničkoj ventilaciji (respiratoru). U kućnoj izolaciji je 451 pozitivna osoba.

Po četiri nova pozitivna slučaja korona virusa registrovana su u Tuzli, Banovićima i Sapni, tri pozitivna slučaja su iz Živinica, dva iz Doboj Istoka, te po jedan novi slučaj u Kalesiji, Kladnju i Lukavcu.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 353 osobe.

Registrovana su i tri smrtna slučaja. Riječ je o muškim osobama, odnosno muškarcu sarije životne dobi iz Sapne koji je imao brojna oboljenja, muškarcu iz Živinica također starije životne dobi koji je bio na respiratoru i muškarcu srednje životne dobi iz Banovića koji je primljen u bolnicu zbog teškog stanja izazvanog osnovnim oboljenjima, a naknadnim testiranjem je utvrđeno da je pozitivan.

Od početka pandemije u Tuzlanskom kantonu registrovan je ukupno 761 slučaj zaraze korona virusom. Oporavilo se 240 osoba.

 

Vezane vijesti

TUZLA