7 C
Tuzla
02.03.2024.

Dodijeljene nagrade učesnicima konkursa ”Lekcija iz patriotizma”

Udruženje  građana demobilisanih policajaca Manevarac tradicionalno nizom kulturno sportskih manifestacija obilježava 15. maj Dan obrane Tuzle.  U sklopu manifestacije tradiocionalno raspisuju i literarni konkura za učenike osnovnih  škola sa područja TK,  a tema konkursa ove godine je bila “Lekcija iz patrotizma”

“Cilj je da se učenici i učesnici podsjete  na najvažnije datume iz naše bliske budućnosti, a to je 15 maj, Dan odbrane Tuzla. Komisija je bila zadovoljna iako je ove godine odziv bio manji uzimajući u obzir ovu cijelu situaciju sa epidemijom korona virusa” – rekao je Eldin Altumbabić,  član Predsjedništva Udruženja “Manevarac” Tuzla

Zerina  Brković i Abdulah Rizvić osvojili su prva mjesta u svojim kategorijama. Učešće, kako navode na ovakvom konkursu predstavlja zadovoljstvo za njih.

“Iskreno meni je drago da sam  imala priliku da učestvujemo u ovome . Za mene je to jako važno. Drago mi  je da sam uspjela osvojiti nešto . Pisala sam o 15. maju, napadu koji se desio na Brčanskoj malti kako je naša policija imala veliku ulogu u tome.” rekla je Zerina Brković.

“Veoma sam srećan što sam uspio napisati ovaj rad i što sam uspio pobijediti. Zato je ovo veoma važna tema i što treba da volimo našu zemlju”. dodao je Abdulah.

Osnovna škola Novi Grad Tuzla je bila suorganizator manifestacije, te su slijedom toga u prostorijama škole dodijeljene i nagrade literarnog konkursa. Iz Udruženja ”Manevarac” ističu da je jako bitno da djeca pamte šta se događalo u bliskoj prošlosti.

 

 

Vezane vijesti

TUZLA