18 C
Tuzla
19.08.2022.

Dukić: Mnogo su nam bitnije NATO nego EU integracija, odgovornost za kandidatski status dijelimo svi jednako i političari i građani!

Ukrajina i Moldavija dobile su kandidatski status za pristupanje Europskoj uniji, Gruzija je na čekanju, a na Zapadnom Balkanu – ništa novo. Slovenija, Hrvatska, Austrija i Mađarska ostale su usamljene u mišljenju da Bosni i Hercegovini treba značajnija pomoć u EU integracijama i to kroz olakšani kandidatski status, Njemačka, Holandija, Francuska da su EU iskoraci naša domaća zadaća. A ako je suditi po našim zvničnicima – svaka strana vodu na svoj mlin vodi. O EU i NATO integracijama govorimo u novom izdanju političkog magazina „Tačka“, koji u programu TV Slon možete gledati večeras od 21:00 sat. Sagovornik emsiije je gospodin Zlatko Dukić, dugogodišnji novinar i kolumnista.

Podsjećamo, tv izdanje emsije traje sat vremena, dok svi vi koji o ovim temama želite saznati nešto više, možete te učiniti ukoliko pogeldate naše izdanje za online medije, odnosno snimak emisije koja će na facebookj stranici RTV Slon biti dostupna u srijedu od 8:00 sati.

Inače, sve ranije emisije dostupne su i na YouTube kanalu RTV Slon kao pojedinačni sadržaji ili kao playlista.

POSLJEDNJE DODANO