11.7 C
Tuzla
29.02.2024.

Fabrika cementa Lukavac uposlit će pet najboljih studenata sa područja općine Lukavac

Koliko je društveno odgovorna firma Fabrika Cementa Lukavac potvrđuje još jednom, kroz projekt, upošljavanja najboljih studenata sa područja općine Lukavac. Obilježavajući 20 godina uspješne privatizacije, kampanjom pod nazivom „20 godina čvrste veze“, bit će realizovano nekoliko projekata. Jedan od njih je projekt  pod nazivom „5 BETON studenata“. Namijenjen je za pet  najboljih studenata završnih godina Elektrotehničkog, Ekonomskog i Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Tuzli. Nudeći im priliku da ostvare svoje prvo radno iskustvo, Fabrika cementa Lukavac pokazuje da cijeni njihov trud uložen tokom studiranja. Uokviru pomenutog projekta potpisan je Memorandum o saradnji Fabrike cementa, Elektrotehničkog, Ekonomskog, Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Tuzli i općine Lukavac.

 

– Memorandum je početak saradnje na zapošljavanju najboljih studenata, te općine Lukavac i Fabrike cementa Lukavac.Ideja je da ljude,koji su mladi,vrijedni i pametni,dodju ovdje i da steknu prvo radno iskustvo,koje će im pomoći dalje u radu i životu, rekao je ovom prilikom  Stjepan Kumrić, generalni direktor Fabrike cementa Lukavac.

 

Načelnik općine Lukavac Edin Delić zahvalio se Upravi Fabrike cementa Lukavac, što je to prepoznala.Vjerujem da je to i njihov izravan interes, ali prvo interes naših najboljih studenata, kojima je ovo dodatna motivacija, jer mislim da sa dobrim ocjenama sa Univerziteta Tuzla i sa znanjem stečenim u Fabrici cementa Lukavac, mogu pokucati na vrata bilo gdje u svijetu.

 

Za studente fakulteta Univerziteta u Tuzli Fabrika cementa Lukavac, već je odavno otvorila svoja vrata. Dugodišnja uspješna saradnja ogleda se prije svega kroz obavljanje praktične nastave, međutim današnji čin je korak dalje. Fabrika cementa Lukavac kroz ovaj projekt utiče i na  i na odluku mladih stručnih osoba za ostanak u svojoj lokalnoj zajednici.

„Mi i prije potpisivanja ovog Memoranduma imamo zavidnu i uspješnu saradnju sa Fabrikom cementa Lukavac.Ovom prilikom se u ime svih studenata zahvaljujem komapni,koja otvori vrata da studenti mogu poboljšati svoje praktične vještine i da se teoretska znanja provjere direktno u pogonu“kazala je Nermina Mehinović, Dekanesa Elektrotehničkog fakulteta UNTZ

Sead Ćatić dekan Tehnološkog fakulteta UNTZ naglašava da je ovo pozitivna priča i za Tehnološki fakultet i za studente Tehnološkog fakulteta, dakle da nisu zaboravljeni, da neko misli na naše studente,da mogu naći svoje prvo zaposlenje,da se bore za svoj prosjek i da na takav način omogućava studentima da ostanu u BIH,a ne da idu van granica BiH“ .

Amra Gadžo, prodekanesa za nastavu i studentska pitanja Ekonomskog fakulteta UNTZ istakla je ovom prilikom svoje zadovoljstvo što će ovaj projekt pomoći mladim ljudima, posebno onim s opštine Lukavac, da u budućem periodu, budu osnaženi i kroz socijalnu integraciju i  kroz ovakvu veliku poslovnu kompaniju.

Projekt zapošljavanja studenata na ovaj način vršit će se i u narednim godinama, a kako je istaknuto ovom prilikom, za Fabriku cementa Lukavac to predstavlja godišnju investijciju od 100 hiljada KM.

Vezane vijesti

TUZLA