17.8 C
Tuzla
28.05.2022.

FK Sloboda organizuje ‘Libertad’: Uživajmo u elanu i igri mladih fudbalskih nada

Zaljubljenici u fudbal će u septembru u Tuzli imati priliku uživati u igri mladih fudbalskih nada sa naših prostora.  Na turniru koji nosi naziv ”Libertad”, snage će odmjeriti omladinske ekipe fudbalera rođenih 2011., 2012., 2013., i 2014. godine.

Međunarodni turnir ‘Libertad’ kojeg organizuje FK Sloboda će biti održan 5. i 6. septembra s ciljem da omladinske kategorije pokažu fudbalsko znanje, talenat i potencijal, ali i da se ekipe međusobno druže i otkrivaju čari sporta.

Uz FK Slobodu, učešće na turniru za sada je potvrdio veliki broj ekipa među kojima su: FK Crvena zvezda, FK Vojvodina, FK  Spartak, FK Sloboda Užice, FK Mačva Šabac, FK Tuzly City, FK Željezničar, FK Sarajevo, NK Čelik i drugi. Oni kojima ostavljanje srca na terenu donese rezultate i odvede ih među tri najbolje ekipe će dobiti pehare i medalje, a predviđene su i posebne nagrade za najboljeg strijelca, igrača i golmana.

Na pripremi turnira se vrijedno radi već dugo vremena kako bi učesnici, ali i publika uživali.

”Fudbalski turnir sa međunarodnim učešćem koji nam se bliži je nešto čemu se mnogo radujemo i u šta ulažemo mnogo energije i truda da bude na nivou kakav zaslužuje. Drago nam je što je zainteresovanost velika i što će ekipe biti raznolike jer to znači da će utakmice ujedno biti i prostor za nova učenja i razmjenu iskustava što je od velikog značaja za mlade snage. ”, kazao je Adnan Osmanhodžić, koordinator Omladinskog pogona FK Sloboda.

Osim susreta fudbalskih ekipa, ovaj turnir je odlična prilika za simpatizere, navijače, ali i građane Tuzle i Tuzlanskog kantona da se kroz sport odmaknu od svakodnevice i sa tribina pruže podršku mladim timovima.

POSLJEDNJE DODANO