0.5 C
Tuzla
07.12.2023.

Generalni remonti transportera u RU Kreka vrijedni 7,8 miliona KM

U JP Elektroprivreda BiH, 23.oktobra 2020. godine potpisana su četiri ugovora o generalnom remontu magistralnih i odlagališnih transportera  na Površinskom kopu Dubrave RU Kreka , ukupne vrijednosti  7,8 miliona KM.

Ugovor su u prisustvu generalnog direktora Admira Andelije i pomoćnika generalnog direktora za zavisna i povezana društva Senada Sarajlića potpisali v.d.direktor RU Kreka Fuad Muminović, Izet Džananović, prokurista JP Elektroprivreda BiH u RU Kreka  i Amir Zulić direktor TTU Energetik.

Cilj remonta je povećanje pouzdanosti dobivanja uglja  i odlaganja otkrivke u PK Dubrave što će na direktan način doprinijeti stabilnoj proizvodnji uglja na ovom kopu.

Potpisani  ugovori su prva faza u realizaciji remonta magistralnih transportera. U narednom periodu biće potpisani ugovori za preostale transportere, čime će se obezbijediti uslovi za stabilno snabdijevanje ugljem zamjenskog Bloka 7 u TE ¨Tuzla¨.

Sredstva za remont transportera osigurana su u procesu dokapitalizacije rudnika Koncerna EPBiH.

Efekti svih dosadašnjih ulaganja su značajno unapređenje rada, povećanje produktivnosti, smanjenje troškova održavanja, povećanje pouzdanosti, produženje vijeka eksploatacije i povećanja kapaciteta opreme, kontinuirano snabdijevanje ugljem i poboljšan tehnološki proces prerade uglja .

Vezane vijesti

TUZLA