15 C
Tuzla
30.05.2024.

Glumica Remira Osmanović preporučuje atraktivne lokacije u TK

Tuzlanski kanton je najmnogoljudniji kanton u FBiH, a okarakterisan je i kao kanton sa mnogo raznolikih sadržaja, prirodnih ljepota i bogate turističke ponude. Poznati i popularni ljudi, a i oni „obični“ često nadomak svog doma imaju neku vrstu odlične turističke ponude koja im je na dohvat ruke i u njoj uživaju svakodnevno.

Tuzlanska glumica Remira Osmanović, pridružila se kampanji RTV Slon kroz koju promovišemo turističke potencijale Tuzlanskog kantona, kao nešto što je naše i što treba posjetiti, čuvati, gajiti i promovisati.

Remira će vam preporučiti da u TK i ljetujete i zimujete, iz vlastitog iskustva vas uputiti da istražite kulturnu baštinu TK, posjetite prirodne ljepote i nacionalne spomenike. Kako i sama ističe dah oduzima i pogled sa Javorja na planini Konjuh, kao i Gradine u Srebreniku, ali i sa čardaka kule u Gradačcu. Misli odmorite u prirodi na Rajskom jezeru u Bašigovcima, ali ne zaobiđite ni spomenike na području Živinica, kao ni prelijepu Zlaču u Banovićima.

U konačnici ova tuzlanska glumica preporučuje da ukoliko niste iz TK odvojite vrijeme za posjetu nekog od turističkih mjesta, a ukoliko ste „domaćin“ iskoristite svoje potencijale za uživanje i prigrlite ono što je vaše.

Vezane vijesti

TUZLA