23.9 C
Tuzla
02.06.2023.

GO HDZ BiH Tuzla: Uspješni klubovi zaslužuju potporu gradskih institucija

U povodu zapaženih rezutlata Futsal kluba Salines Tuzla City, Gradski odbor HDZ BiH Tuzla uputio je saopćenje koje prenosimo u cjelosti:

“Gradski odbor HDZ BiH Tuzlapodnio je inicijativu kojom traži da Grad Tuzla iz proračuna financijski podrži Futsal klub Salines Tuzla City. Naime, ovaj mladi i uspješan sportski kolektiv i u sezoni 2021/22 ostvario zapažene rezultate, a što potvrđuje nastup u finalu Kupa BiH i finalu Playoffa za prvaka BiH u futsalu. „Uspjeh sportskih klubova koji na najbolji način podižu kvalitetu i razvoj sporta i brend našeg grada treba podržati kako bi imali što bolje rezultate. Popularni Jarčevi donijeli su nakon dugo godina titulu pravaka BiH u nekom od dvoranskih sportova, nastupili na europskoj sceni, osvojili tituli prvaka za juniore U-19 i u narednom razdoblju bore se ponovno za prvaka BiH. To je veliki uspjeh i budući da do sada nisu prepoznati kroz gradski proračun, a sav taj rad i natjecanje zahtjeva izdašna financijska sdredstva očekujemo da će svi vijećnici u Gradskom vijeću Tuzla jednoglasno podržati našu inicijativu i time pokazati da podržavamo razvoj sporta i uspjeh naših klubova. naročito što su neki od vijećnika i sami bili uspješni sportisti i znaju koliko je važno kad uz sve napore i ostvarene rezultate imate neku vrstu potpore institucija i grada u kojem djelujete“ istaknuo je Nikica Vidović, vijećnik u Gradskom vijeću Tuzla koji je podnositelj inicijative.
Inače svima stanovnicima Tuzle u posljednje vrijeme može biti na ponos uspjeh kojeg sportski klubovi postižu na nogometnim, košarkaškim, rukometnim i drugim terenima i zbog toga je važno kreiranje kvalitetne politike podrške sportskim kolektivima. To se treba shvattiti kao ulaganje u budućnost, a posebice gdje je okupljen veliki broj mladih naraštaja. Neki od tih kolektiva imaju značajniju potporu institucija vlasti i privrednih subjekata i tako imaju koliko toliko stabilno financiranje dok pojedini klubovi teško iznalaze potrebna financijska sredstva. Zbog svega toga uspjeh i rezultati trebaju biti nagrađeni.” navedeno je u saopćenju.

 

POSLJEDNJE DODANO

error: Upozorenje: Zaštićen sadržaj!!