22.8 C
Tuzla
24.06.2024.

Gradski odbor DF –a: SDP-SDA-PDA koalicija u Gradu Tuzla usvojila nove namete građanima

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla, koalicija u gradskom vijeću SDP-SDA-PDA je glasala za povećanje cijena komunalnih usluga građanima Tuzle u iznosu od 37 % kao i cijena usluga obdaništa  Javne ustanove „Naše dijete“. Ovakva sramna odluka vijećnika je neprihvatljiva i nepotrebna.

Gradski vijećnici koji su podržali ove namete su na sjednici Gradskog vijeća više ubjeđivali sebe da je dobro za građane da im nametnu dodatni harač. Ko može ubijediti bilo kojeg građanina Tuzle da treba poskupiti uslugu za 37 %, kada je cijena naftnih derivata pala sa 3,70 KM na 2,30 KM.

Kako je moguće da JKP Komunalac nije adekvatno obnovio svoju mehanizaciju iako ima monopol na obavljanje povjerenih zadataka od strane gradske uprave koje ne obavlja svoj posao ni približno onako kako bi trebalo da bude.

Dobro je poznato da su komunalna preduzeća recikliranje i zbrinjavanje otpada jako profitabilne grane svugdje u svijetu i da se vode snažna lobiranja ko će upravljati s njima, ali nažalost, kod nas ovakva preduzeća posluju sa gubitkom.

Poskupljenje javnih obdaništa za smještaj djece čiji je osnivač Grad Tuzla , također, je novi namet na ionako osiromašeni budžet roditelja na području Grada Tuzle.

Da li je ovo samo uvertira za dalja poskupljenja svih ostalih komunalnih usluga ili je ovo samo pokrivanje troškova netransparentnog i prekomjernog zapošljavanja putem stranačkih i rodbinskih veza, ostaje da se vidi?!

Vezane vijesti

TUZLA