12.8 C
Tuzla
16.06.2024.

Grlić Radman: Za Hrvatsku jedno od najvažnijih pitanja situacija u BiH

Šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman boravio je u petak u Kraljevini Danskoj, a s danskim kolegom razgovarao je o Bosni i Hercegovini i istaknuo nužnost reforme izbornog zakona u toj zemlji, navodi se u priopćenju Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

Posjeta Grlića Radmana Danskoj bila je prigoda obilježavanja 30. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Kraljevine Danske, a započela je bilateralnim sastanakom s danskim kolegom Jeppeom Kofodom.

Ministri su naglasili pritom kako Hrvatska i Danska podupiru proces proširenja zbog važnosti mira i stabilnosti neposrednog susjedstva Europske unije, a time i Europe u cjelini.

Grlić Radman je kazao kako Hrvatska dijeli najdulju granicu s BiH te da je za Hrvatsku “jedno od najvažnijih pitanja situacija u Bosni i Hercegovini”.

Istaknuo je nužnost reforme Izbornog zakona u Bosni i Hercegovini kao preduvjeta za stabilnu i funkcionalnu državu ravnopravnih konstitutivnih naroda i svih drugih građana, kao i za stabilnost područja jugoistočne Europe, ističe se uz ostalo u priopćenju.

RTV Slon/FENA

Vezane vijesti

TUZLA