2.8 C
Tuzla
18.04.2024.

Hifa Petrol: Sigurnost je uvijek na prvom mjestu !

Hifa Petrol, najuspješnija i najbrže rastuća naftna kompanija u BiH organizovala je obuku o zaštiti od požara za svoje uposlenike.

Imajući u vidu da je izuzetno značajan segment poslovanja i bezbjednost, odnosno zaštita od požara, a obzirom da je osnovni biznis kompanije prodaja naftnih derivata, u Hifa Petrolu ovakve aktivnosti provode kontinuirano.

„ Veliku pažnju posvećujemo sigurnosti kupaca kao i naših uposlenika, te konstantno unapređujemo sigurnosni segment. Svjesni smo da u kriznim situacijama ljudi različito reagiraju, te ih kroz brojne edukacije želimo što bolje pripremiti kako bi pribrano i profesionalno reagirali u eventualnim kriznim situacijama“ – izjavio je Muhamed Vrabac, direktor Hifa Petrola.

U cilju unapređenja mjera zaštite od požara, ovu obuku do sada su prošli radnici na benzinskim pumpama, radnici na terminalima, vozači, a u narednom periodu će obuku proći i svi zaposleni u Upravi kompanije.

Edukacija se sastoji iz 4 dijela:

  1. Praktično pretakanje goriva uz poštivanje svih mjera pretakanja
  2. Teoretski dio edukacije po pitanju zapaljivih tekućina kojim se svakodnevno rukuje i opasnosti koje one donose
  3. Praktično gašenje požara u kontrolisanim uslovima
  4. Završno testiranje za sve polaznike

„U pitanju je obuka koju redovno organizujemo za naše uposlenike. Predavači su stručna lica koji ujedno čine i komisiju za testiranje, a sama predavanja i test nisu formalnost već polaznici moraju pokazati zadovoljavajući nivo znanja“ – kazao je Edin Baluković, rukovodilac sektora za zaštitu od požara.

Uposlenima je prikazan model i taktički pristup gašenja požara te je upravo princip gašenja požara na otvorenom i u zatvorenom prostoru izazvao najveći interes prisutnih.

Kompanija Hifa Petrol i dalje nastavlja sa aktivnostima edukacije svojih uposlenika u svim interesnim sferama.

Vezane vijesti

TUZLA