21.7 C
Tuzla
24.07.2024.

Izložba slika povodom Dana državnosti Republike Slovenije

Prethodnih 30 godina u Republici Sloveniji  se svakog 25. juna slavi Dan državnosti. Za Slovence koji žive izvan granica Republike Slovenije, taj dan se slavi uz osjećaj kolektivne pripadnosti, solidarnosti i društvene jednakosti. Udruženje građana slovenačkog porijekla Tuzla će tradicionalno obilježiti ovaj značajni datum, jubilarnu 30. obljetnicu slovenačke državnosti. Slavimo ga bez političkog predznaka, uz umjetnost kao manifestaciju demokratije, oazu gdje granice i razlike među ljudima nestaju.

Od 24.06. – 01.07.2021 godine u Kući plamena mira će se održati izložba slika, plod umjetničkog stvaralaštva građana slovenačkog porijekla iz cijeloga svijeta, koje su nastajale u okviru, sada vec tradicionalne, likovne kolonije u organizaciji Udruženja građana slovenačkog porijekla Tuzla.

Događaj će upotpuniti degustacija slovenačkih vina, te vas pozivamo da nam se pridružite na otvorenju izložbe u četvrtak, 24. juna u 19h, da zajedno nazdravimo kontinuitetu suživota i dugogodišnjoj praksi međusobnog uvažavanja, tolerancije, dijaloga i saradnje.

Vezane vijesti

TUZLA