27.8 C
Tuzla
06.07.2022.

Jer vjerujem ženama – Alma T. – “Niko nema prava da osporava žene i njihova prava, zato im dajem podršku na izborima”

U saradnji sa HO „Horizonti“ RTV Slon, kao medijski pokrovitelj već mjesecima provodi  projekat „Ženski politički aktivizam u TK“ s ciljem promocije i edukacije opće populacije o važnosti adekvatne zastupljenosti žena u sistemima odlučivanja. S tim u vezi na talasima Slon radija pokrenuli smo i mini kampanju pod nazivom „Jer vjerujem ženama“ u okviru koje građani TK, ali i BiH šalju motivirajuće poruke ženama, kako bi se što više aktivirale u javnom životu naše države, a  građanima kako bi prepoznali njihov trud i zalaganje, te ih birali na predstojećim Lokalnim izborima u BiH, koji će biti održani 15. novembra. Veliki broj građana BiH uzeo je učešće u ovoj kampanji, te poslao  motivirajuće poruke svim damama, koje jesu ili koje će biti na političkoj sceni naše države, a podrška im je sada potrebnija više no ikada.

Alma Taletović, profesorica, motivaciona govornica i književnica, jedna je od onih koja također svim srcem navija za žene i nada se njihovom uspjehu na Lokalnim izborima 2020. godine.

Taletović, koja je autorica tri knjige od kojih je „Sretna žena“ najprodavanija iz oblasti samopomoći između ostalog kao poruku ženama, istakla je sljedeće:

„Smatram da žene imaju i potencijal i afinitet da se bave politikom i da mogu dati doprinos promjenama, koje su nadam se pred nama. Ne treba zaboraviti da nam je svima u interesu i muškarcima i ženama da živimo u boljem uređenom društvu i zajednici. Svi smo mi jednako pogođeni određenim problemima u ovom napaćenom bh. društvo i zašto ne bismo dali podršku ženama, koje se žele baviti politikom i žele dati svoj doprinos. Zbog toga apsolutno podržavam žene na ovim izborima. Niko nema pravo da žene i njena prava osporava ili da je na bilo koji način diskredituje, samo zato što je žena. I kao što žena ima pravo da izabere, tako isto ima jednako pravo da bude izabrana.“

Izjavu Alme Taletović u cjelosti poslušajte u nastavku:

POSLJEDNJE DODANO