25.5 C
Tuzla
24.06.2024.

Još jedna uspješna godina Specijalne Bolnice za rehabilitaciju Banja Koviljača

Ova godina počela je kao jedna od najtežih godina u istoriji Specijalne bolnice za rehabilitaciju Banja Koviljača, jer je bolnica dva puta bila u covid sistemu kao privremena bolnica.

Početkom maja bolnica je počela da radi ustaljenim kapacitetima, a već u junu postignut je veliki uspjeh potpisivanjem ugovora sa predstavnicima penzionog osiguranja iz Austrije. U septembru krenula je i konkretna realizacija dolaskom prvog pacijenta na liječenje. Ovaj istorisjki sporazum sa penzionim Austrije podrazumjeva da svi osiguranici u Austriji mogu konkurisati za liječenje u Banji Koviljači, a troškove snosi Austrijsko osiguranje.

Osim medicinskog dijela, u okviru Specijalne bolnice za rehabilitaciju Banja Koviljača nalazi se fantastičan Wellnes centar, a tu je i čuveni u potpunosti renovirani Kur salon.

Wellnes centar pored kraljevske i kraljičine kade, na 1500 metara nudi i kupanje u zatvorenom i otvorenom bazenu. Posebna draž je kupanje u zimskom periodu u otvorenom bazenu pod vedrim nebom sa temperaturom vode od 35 stepeni.

„Moto specijalne bolnice je da je snaga vodopada u mnoštvu kapljica koje rade zajedno. Mi imamo oko 380 zaposlenih i ako svako da maksimalno svoj doprinos možemo da imamo dobre rezultate i da se razlikujemo od sličnih ustanova u regionu i šire“, izjavio je prim. mr. sci. dr. Aleksandar Jokić, fizijatar-balneoklimatolog, v.d. generalni direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju Banja Koviljača i predsednik Upravnog odbora Univerzitetske dečije klinije Tiršova u Beogradu.

Ovo prirodno lječilište ima tradiciju dužu od 160 godina (1858) i predstavlja pravu oazu mira i tišine. Kako ističe direktor Jokić, u svim vremenima, uključujući i vrijeme pandemije ostali su na visini zadatka.

„Imamo dugu tradiciju, zgrade u kojima radimo napravljene su za članove kraljevske dinastije Karađorđević. Prvi smo u bivšoj SFRJ organizovali rad odeljenja za rehabilitaciju dece (1989). Među prvima smo otvorili savremeni Velnes centar “Kovilje” (2007.) Prvi smo akteditovani rehabilitacioni centar u Srbiji. Radimo po međunarodnim standardima (ISO, OHSAS, EUROSPA, HCCP). U vreme pandemije Kovid infekcije dali smo svoj skromni doprinos i bili deo ponosnog tima Vlade Srbije u borbi za očuvanje života našeg naroda“, kazao je prim. mr. sci. dr. Aleksandar Jokić.

Vezane vijesti

TUZLA