1.7 C
Tuzla
23.04.2024.

Kalesija – Načelnik posjetio JU „Centar za socijalni rad“ i JP „Vodovod i kanalizacija“

Općinski načelnik Sead Džafić posjetio je novoimenovanog vršioca dužnosti direktora JU Centar za socijalni rad Kalesija Muhameda Majdančića te direktora JP „Vodovod i kanalizacija“ Sabahudina Sakića.

Prilikom posjete općinski načelnik Sead Džafić upoznao se da aktivnostima i poslom koji provode ova preduzeća, kao i o planovima za 2021.godinu.

Kada je u pitanju Centar za socijalni rad Kalesija ove godine planirano je utpoljavanje zgrade u kojoj borave i rade radnici, a Općina će pomoći i druge njihove aktivnosti koje provode kako bi pomogli onima kojima je pomoć neophodna, rekao je općinski načelnik Sead Džafić.

Vršilac dužnosti direktora Muhamed Majdančić načelnika je upoznao sa finansijskim planom i sa planom rada za ovu godinu istakavši da je pandemija povećala broj osoba koji traže pomoć od Centra za socijalni rad a povećan je i broj intervencija kada su u pitanju razvodi te briga o maloljetnicima.Tu je i angažman socijalnih radnika kada je u pitanju prihvat migranata, posebno porodica sa djecom.

On ističe da je u prošloj godini preko 3.500 osoba ostvarilo neki vid pomoći preko ove ustanove.

Direktor JP „Vodovod i kanalizacija“ Sabahudin Sakić načelnika je upoznao sa planom provođenja radova kada je u pitanju završetak vodovodne mreže u Muratovićima, Babinoj Luci, Hrasnu Donjem te Zukićima, kao i o aktivnostima koje se provode na Fabrici vode Krušik u Vukovijama Donjim.

Kada je u pitanju preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ mogu da kažem da sam zadovoljan onim što je urađeno u proteklom periodu. U mom mandatu smo rješili problem redukcije vode i vodu smo doveli u mnoga domaćinstva na području naše općine, kazao je Sead Džafić prilikom posjete ovom preduzeću.

Također, načelnik je mišljenja da ovo preduzeće u čijem sastavu je i parking servis u ovoj godini treba još mnogo posla uraditi kako bi građani bili zadovoljni uslugom koju imaju.

Vezane vijesti

TUZLA