15 C
Tuzla
23.02.2024.

Kišno nevrijeme prouzrokovalo brojne nevolje u Tuzli

Prema izvještaju Kantonalne uprave civilne zaštite obilne kišne padavine koje su zahvatile područje Tuzle prouzrokovale su brojne nevolje na području grada.

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 198,62 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). U odnosu na mjerenje juče vodostaj je viši za 2 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 6,0 m3/s.

Uslijed jakog nevremna na području Grada Tuzla došlo je do izlijevanja lokalnih vodotoka na području više mjesnih zajednica.

U MZ Dokanj kod škole poplavljen i oštećen lokalni put. U naselju Hidani došlo je do zakrčenja lokalnog puta uslijed nanošenja veće količine zemlje i mulja iz lokalnog vodotoka. U naselju Gornji Brđani do broja 17 došlo je do urušavanja lokalnog puta. U MZ Brešike do broja 1 došlo je do urušavanja pomoćnog objekta i oštećenja stambenog objekta uslijed bujične poplave. U naslju Gornji Čaklovići kod tunela voda je odnijela lokalni put u dužini od cca 200 metara. U naselju Kosci, zaseok Nikići, voda je oštetila lokalni put u dužini od cca 500 metara.

Predstavnici službe civilne zaštite Grada Tuzla su izašli na teren radi utvrđivanja stanja i procijene štete.

Vezane vijesti

TUZLA