22.8 C
Tuzla
24.06.2024.

Ko ima najljepše dvorište u Tuzlanskom kantonu?

Turistička zajednica Tuzlanskog kantona i ove godine organizovala je izbor najljepše uređenog balkona, dvorišta i dvorišnih prostora oko zgrada. Stručni žiri je izabrao najbolje koji su na Svjetski dan zaštite prirode u svečarskom trenutku, dobili i vrijedne nagrade.

Devleta Gačević iz Čelića, više od 40 godina uživa u cvijeću, prirodi, travi i zajedno s mužem već godinama uređuje dvorište oko porodičnog doma. Ovaj put, za svoj trud i ljubav koju utka u svaki njegovani cvijet, nagrađena je od Turističke zajednice Tuzlanskog kantona.

Turistička zajednica TK je prije epidemije korona virusa raspisala Javni poziv za izbor najljepšeg dvorišta, najbolje uređenog balkona i dvorišta oko zgrade. Prijavilo se 28 aplikanata, od čega je najviše sa područja grada Tuzla. Na Svjetski dan prirode dodijeljene su nagrade onima čija dvorišta ili balkoni su najljepše uređeni.

Nije bilo aplikacija iz svih općina odnosno gradova Tuzlanskog kantona, a dobitnici nagrada koje se kreću od 100 do 300 KM su iz Tuzle, Banovića i Čelića.

Ovakvi izbori bit će organizovani i narednih godina. Kako navode iz Turističke zajednice TK cilj je da potaknu građane da se takmiče u tome ko će biti bolji u uređenju prostora.

Vezane vijesti

TUZLA