4 C
Tuzla
06.10.2022.

Komisija Doma naroda podržala prijedlog o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH

Na 28. sjednici Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržan je, u drugoj komisijskoj fazi i bez amandmana, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine, skraćeni postupak, čiji je predlagač Predstavnički dom PSBiH.

Komisija je, u drugoj komisijskoj fazi i bez amandmana, podržala i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagač Predstavnički dom PSBiH.

Komisija za finansije i budžet Doma naroda PSBiH usvojila je Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi ‘Osnovne pretpostavke za inspekcijski nadzor u institucijama BiH’, čiji je podnosilac Ured za reviziju institucija BiH.

Usvojen je i Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi ‘Problemi i nedostaci institucija BiH u sistemu javnih nabavki’, čiji je podnosilac Ured za reviziju institucija BiH, kao i Izvještaj o radu Ureda za razmatranje žalbi BiH za 2021. godinu, čiji je podnosilac Ured za razmatranje žalbi BiH.

Članovi Komisije primili su k znanju Informaciju o stanju javne zaduženosti Bosne i Hercegovine na dan 31. 12. 2021. godine, čiji je podnosilac Ministarstvo finansija i trezora BiH – saopćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

POSLJEDNJE DODANO