16.7 C
Tuzla
03.03.2024.

Konačno dolazi ljepše vrijeme

Popuštanjem mjera i slabljenjem pandemije, svi smo se  mi, bez obzira gdje se nalazili, uželjeli što više vremena provesti vani. Dokazano je da izolacija utiče na psihičko stanje i imuni sistem. Stoga su nam šetnje i boravak na suncu itekako potrebni. Međutim, vremenski uslovi i nisu nam to baš dozvoljavali. Prema najavama meteorologa nestabilno vrijeme će uskoro biti iza nas. Od četvrtka dnevne temperture zraka bit će iznad 30 stepeni. Ispred nas je najtopliji period u dosadašnjem dijelu godine. Maximalne temperture izuzimajući planinske predjele bit će iu većini krajeva znad 30 stepeni. Iz Federalnog hidrometerološkog zavoda ističu da će preovladavti stabilno i sunčano sa malo ili nimalo oblaka.

Od četvrtka jutarnje temperture zraka u Bosni od 11 do 15 stepeni,a u Hercegovini do 21stepen, maximalne između  28 i  34 stepena. Stabilno i sunčano nadprosječno toplo očekuje nas tokom većeg dijela sljedeće sedmice. Zadržat će se nadprosječno toplo vrijeme minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 15 do 20 u Bosni  do 23 u Hercegovine max temperature varirat će od 28 do 32 u Bosni,a na jugu Hercegovinievdo 34stepena“ kaže Dženan Zulum FHMZFBIH

Vedro i sunčano vrijeme prijatelji su dobrog raspoloženja, a sunčevi zraci dobro utiču na naš imunitet, jer stimulišu proizvodnju vitamina D značajnog posebno u vrijeme  pandemije korona virusa. Zato se odgovorno i redovno izlažite sunčevim zracima i iskoristite njegovu pozitivnu energiju.

Vezane vijesti

TUZLA