25.5 C
Tuzla
24.06.2024.

Koncert Divanhane 7. novembra u BKC-u u Tuzli

Bosanskohercegovački bend Divanhana održat će koncert u velikoj sali Bosanskog kulturnog centra TK u Tuzli, u subotu 7. novembra ove godine.

Ulaznice je moguće kupiti u marketing službi BKC-a od 1. novembra, svakim radnim danom od 8 do 16 sati. Zbog trenutne epidemiološke situacije broj ulaznica je ograničen, saopćeno je iz BKC-a.

Divanhana je najavila početak nove koncertne turneje koncertom u dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu krajem februara, međutim turneja je prekinuta zbog pandemije koronavirusa. Ipak, Divanhana nije prestala sa svojom misijom širenja sevdaha, te su skromno, vrijedno i u kontinuitetu svojoj publici poklanjali vrsne karantin izvedbe nekih od najljepših sevdalinki s ovih prostora.

– Odlučismo se da daškom sevdaha unesemo barem mrvu svjetlosti u svakodnevno sivilo koje se spustilo među nas. Do sada smo se družili i širili sevdah viralno, putem društvenih mreža, a dalje nastavljamo gdje su nas zaustavili u februaru, sa našom dragom publikom, na jednom mjestu ponovo u glas oživjeti i preživjeti svaku našu pjesmu. Vjerujemo da nam je to u ovim teškim vremenima svima prijeko potrebno – poručili su iz benda Divanhana.

Na koncu su se odlučili da sve te izvedbe sakupe na jednom mjestu u koncertni program, te isti prenesu na scene dvorana širom naše zemlje i podijele ga sa svojom cijenjenom publikom.

Divanhana će koncert u Tuzli održati u subotu 7. novembra u velikoj sali Bosanskog kulturnog centra TK, s početkom u 18.30 sati.

Vezane vijesti

TUZLA