15.5 C
Tuzla
20.05.2024.

Košarkaši Slobode u subotu u Mejdanu dočekuju Promo iz Donjeg Vakufa

Dvadeset drugo  kolo Prvenstva BiH je na rasporedu u subotu u okviru kojeg će Omladinski košarkaški klub Sloboda dočekati Košarkaški klub Promo iz Donjeg Vakufa. Trener Damir Mulaomerović naglasio je kako je nadolazeća utakmica jako bitna, te da su ostvarili dvije važne pobjede u gostima.

“Prije svega ja mislim da nam je najvažniji oprez i da imamo taj pristup koji smo imali i ovaj dio energije, gdje stvarno momci  dobro treniraju. Imamo male probleme sa laganim ozljedama kod  nekih igrača, a nadam se da ćemo istrčati u punom sastavu” dodao je Damir Mulaomerović, trener OKK Sloboda

Iako se radi o veoma teškom protivniku, Sloboda u Mejdanu nema pravo na greške jer kako ističu iz OKK Sloboda glavni cilj je plasman u Ligu 6.

“Očekuje nas sutra jedna teška utakmica protiv veoma nezgodne ekipe Proma koja je izuzetno borbena . MI smo se spremali i otprilike znamo gdje nam prijeti najveća opasnost. Ako mi budemo na energetskom  nivou i mi odlučujemo o sudbini o toj utakmici” naglasio je Milan Munižaba, igrač OKK Sloboda

Utakmica  između Slobode I Promo  odigrat će se u Sportsko kulturno privrednom centru Mejdan sa početkom u 17 sati. Važno je napomenuti da se utakmica igra bez prisustva publike zbog dodatno pogoršane epidemiološke situacije, a prenos se može pratiti na službenom Youtube kanalu KS BIH.

Vezane vijesti

TUZLA