7.8 C
Tuzla
19.04.2024.

Međuentitetska saradnja, FK Borac iz Osmaka prvenstvene utakmice će igrati u Memićima

Općinski načelnik Sead Džafić održao je danas sastanak sa sekretom Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona Midhatom Arnautovićem, predsjednikom Sportskog saveza Općine Kalesija Besimom Mešićem, predsjednikom Nogometnog saveza Općine Kalesija Damirom Džafićem, predsjednikom Skupštine Opštine Osmaci Mehmedalijom Imširevićem, predsjednikom Nogometnog kluba Memići Asmirom Alićem te sa predstavnicima FK Borac iz Osmaka Radetom Riđošićem i Slobodanom Radovićem koji je ujedno i član Nogometnog saveza Grada Zvornika.

Sastanak je održan kako bi se pomoglo FK Borac iz Osmaka da svoje prvenstvene utakmice igra na stadionu FK Memići s obzirom da ne posjeduju sopstveni stadion i da su do sada prvenstvene utakmice igrali u Zvorniku što je za njih preskupo.

Drago mi je da možemo izaći u susret našim komšijama i bez ikakve naknade im ustupiti stadion FK Memići da tu igraju domaće utakmice, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

On je kazao da će Općina Kalesija dati sve potrebne saglasnosti kao i svu potrebnu pomoć.

Midhat Arnautović sekretar Nogometnog saveza TK kazao je da će i on sve učiniti da potrebna dokumentacija bude što prije završena u dogovoru sa Nogometnim savezom Republike Srpske.

Drago mi je da postoji ova saradnja naših općina te da je načelnik spreman da pomogne. Siguran sam da će naša opština izdvojiti novčana sredstva da pomogne Borac da se i naredne godine takmiči, a također i da će se pronaći sredstva da klub dobije svoj stadion, rekao je Mehmedalija Imširović predsjednik Skupštine Opštine Osmaci.

Saradnja između Borca i Memića postoji tri godine. Mi na njihovom stadionu treniramo, igramo prijateljske utakmice i evo sada ćemo igrati i prvenstvene. Sport zbližava ljude i mislim da kada je u pitanju sport ne postoje granice, kazao je Rade Riđošić.

Asmir Alić predsjednik FK Memići rekao je da će Memićani biti dobri domaćini i da će sve učiniti da se fudbaleri Borca osjećaju kao kod svoje kuće. Također, se zahvalio načelniku za sve što čini na promociji i pomoći sportu.

Predsjednik Nogometnog saveza Općine Kalesija Damir Džafić mišljenja je da će ova saradnja rezultirati time da će se napraviti prijateljstvo ova dva kluba i da će saradnja Osmaka i Kalesije biti na boljem nivou.

 

Vezane vijesti

TUZLA