13 C
Tuzla
23.02.2024.

Mega diskont u Tuzli otvorio novu poslovnicu /FOTO/

Nakon dugogodišnjeg poslovanja u Tuzli i više od tridesetogodišnje tradicije u poslovanju, YIMOR DOMALJEVAC i MEGADISKONT- prvi domaći diskont, nastavlja sa širenjem svoje prodajne mreže. Osim, sada već dobro znana dva prodajna objekata u Tuzli, jednog kod Rudara, drugog kod stadiona Tušanj, Megadiskont u srijedu je otvorio još jedan prodajni objekat. Ovaj put, riječ je o tuzlanskom naselju Slatina, tačnije u ulica Savfet bega Bešlagića br. 6. – zgrada SPO 0-9, takozvana pametna zgrada (iza obdaništa na Slatini).

„Veoma smo ponosni zato što je otvorenje u martu kada kompanija Yimor u sklopu koje djeluje Megadiskont obilježava svoju 32. Godišnjicu.Ističemo da se radi o mini martektu obiteljskog tipa u koji idete svakodnevno po svoje životne namirnice“, izjavila je Amra Sinanović Mujić, voditeljica marketinga u Megadiskontu. 

MEGA Diskont je relativno nova ideja u okviru kompanije te se pokazala kao veoma uspješan projekat. Prvi MEGA Diskont objekat  otvoren je u decembru 2015. godine. Maloprodajni asortiman čini roba široke potrošnje, prehrane i neprehrane, tekstila, igračaka, posuđa itd. U ponudi se nalazi preko 600 brendova sa oko 4000 artikala koju čine mnogobrojni brendovi iz BiH kao i poznatih brendova iz inostranstva, od kojih je YimoR za većinu njih direktni uvoznik.

„Mega diskont na Slatini nudi robu široke potrošnje uz veliku uštedu vremena, jer kako smo naveli radi s eobjektu koji je manje površine“, kazala je voditeljica marketinga. 

Posebno se ističu CLASSY proizvodi koji se nalazi u YimoR vlasništvu, a radi se o veoma kvalitetnim proizvodima po izuzetno pristupačnoj cijeni, poput Classy kajmaka, jogurta, sitnog šećera, kao i brojni drugi.

„Uz robnu marku Classy se vezuje slogan „Kvaliteta kod nas ima najnižu cijenu“, znači kvalitetni proizvodi i niske cijene“, ističe Sinanović Mujić. 

Yimor kompanija i megadiskont stalno osluškuju želje i potrebe građana, te se trude da odgovore na sve njihove zahtjeve. Tako su građani Tuzle iskazali želju da i istočni dio grada uskoro dobije jedan prodajni objekat Megadsikonta, a ta želja ubrzo će im biti ostvarena.

„Veoma često dobijamo zahtjeve za otvorenje u istočom dijelu grada. Novi objekat već je u pripremi i to u Slavnovićima, ali datum otvorenja nećemo još otkrivati“.

Novootvoreni objekat danas je željelo vidjeti, obići i u njemu obaviti trgovinu veliki broj građana. No, budući da su na snazi higijensko epidemiološke mjere koje podrazumijevaju ograničen broj osoba unutar zatvorenog prostora i držanje distance, neki od njih morali su čekati svoj red na ulazak uz obavezno nošenje maski. Bez obzira na to, svi kupci koje smo zatekli bili su i više nego zadovoljni kupovinom u megadiskontu, ponudom i samim izgledom objekta.

Vezane vijesti

TUZLA