29 C
Tuzla
16.05.2022.

Ministarstvo finansija i trezora: Kreira se budžet za ovu godinu

“Nakon što je Fiskalni savjet BiH tek 30. marta usvojio Globalni fiskalni okvir za period 2022-2024. godine, omogućeno je da se pokrenu procedure u Ministarstvu finansija i trezora u procesu kreiranja budžeta za 2022”, rečeno je Srni u Ministarstvu finansija i trezora u Savjetu ministara.

Na pitanje da li je na Kolegijumu Savjeta ministara, koji čine predsjedavajući Savjeta Zoran Tegeltija i njegovi zamjenici Vjekoslav Bevanda i Bisera Turković, dogovoreno da se budžet institucija i međunarodnih obaveza za ovu godinu pripremi do 25. aprila i da li će on biti pripremljen da bi se razmatrao na sjednici Savjeta ministara, iz Ministarstva finansija i trezora precizirali su da ovo ministarstvo priprema uporedo dokument okvirnog budžeta za period 2022-2024. godine i Nacrt budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2022.

“Po završetku, oba ova dokumenta biće upućeni Savjetu ministara na usvajanje. U toku su aktivnosti da se okončaju sve procedure i neophodne tehničke korekcije”, istakli su iz Ministarstva.

Nakon što Savjet ministara usvoji Nacrt budžeta, prema daljim zakonskim procedurama, taj dokument se šalje ustavnom predlagaču Predsjedništvu BiH, koje utvrđuje prijedlog Zakona o budžet institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2022. godinu, poslije čega ga na konačno usvajanje upućuje u parlamantarnu proceduru na izjašnjavanje Predstavničkom domu i Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, koji usvajaju budžet.

RTV Slon/akta.ba

POSLJEDNJE DODANO