10.5 C
Tuzla
01.03.2024.

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade svjesno kvaliteta i aktivnosti projekata HKD Napredak

U posjeti Ministarstvu za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona danas su boravili predstavnici Hrvatskog kulturnog društva Napredak – Glavna podružnica Tuzla.

Rad i djelovanje HKD Napredak – Glavna podružnica Tuzla prepoznatljivo ne samo na području Tuzlanskog kantona, nego i na području države Bosne i Hercegovine, te je vidljivo da se aktivnosti sprovode zahvaljujući predanosti  i entuzijazmu istinskih zaljubljenika u kulturu.

„Ministarstvo je do sada prepoznavalo kvalitet  projekata HKD Napredak – Glavna podružnica Tuzla te ih sufinasiralo u skladu sa mogućnostima, a ovom prilikom još jednom naglašavam da će Ministarstvo i u budućnosti nastaviti podržavati vaša nastojanja da doprinesete unaprjeđenju kulturnih aktivnosti na području Tuzlanskog kantona, što svakako kao jedno od temeljnih nacionalnih udruženja kulture i zaslužujete. Rezultati vašeg rada nesumnjivo ukazuju da ste svih ovih godina ozbiljno pristupili izgradnji svojih kapaciteta te ste na taj način osigurali kontinuitet kvalitetnog djelovanja“, rekao je ministar Muratović.

Predsjednik tuzlanske podružnice Napretka Ivica Kovačević je istakao da je HKD Napredak – Glavna podružnica Tuzla do sada već imao niz projekata, te je posebno istakao prepoznatljiv rad Napretkovog tria “Musica Salinea“, najavio je Likovnu koloniju „Breške“, te istakao planove za realizaciju bogate kulturne ponude na jesen.

Potpredsjednica Podružnice Maja Nikolić je predstavila web portal Hrvatski glasnik, te je istakla da je časopis Hrvatski glasnik nastao na Božić 1993. godine, ali je u skladu sa novim vremenima prerastao u web stranicu na kojoj su objavljeni autorski tekstovi i vijesti koji odražavaju misiju Glasnika, kao jednog hroničara.

„U tom kontekstu ova web stranica može biti kreator javnog mijenja na jedan prepoznatljiv način, kroz afirmaciju kulture i umjetnika, te promociju mladih i sporta“, kazala je Nikolić.

 

Vezane vijesti

TUZLA